Rule of Speech and Quiz Contest English Contest 26th

Srithammaratsuksa School

(Foundation of the Church of Christ in Thailand)

Speech Contest

1. Topic  for Speech Contest

1.     Why  are  dogs known as man’s best friend?

2.     Will  it  be better  if school starts later in the morning

3.     Do you think reading comic books makes you smarter ?

4.     If you were a  Super Hero  what would you do ?

5.     Social  media  versus  real friend

1.    What life will be like in the future?

2.     Should notebook computers replace textbooks?

3.     Should all schools need uniforms ?

4.     Pro & Con of Digital Finance

5.     Sport  versus  E-Sport

Upper Secondary Level   ( Grade 10 - Grade 12 )

1.   Should Schools  embrace  social media ?

2.   Is the internet  make people smarter ?

3.  The Future of Job for new generation

4.  Sport versus E-sport

5.    Digital Finance

2. Competing

2.1     The Contestant  shall randomly select speaking order prior to the competition .

2.2     The Contest Coordinator  shall guide speakers to  the prespeech room .

2.3     Contestant  shall  compete  speaking  by drawing lots  the given topics ,having  the  right    for  the  second  drawing lots , having  5 minutes for preparation before  delivering  their speech.

2.4     The Time Keepers shall use timing  cards that are visible to contestants to indicate the time status of their speech.

2.5     Paper  note or other  electronic equipment  is not allowed  while speaking

2.6     Time limited for the Contest

1) Primary Level ( Grade 4- Grade 6 )                        3 minutes.

2) Lower Secondary Level ( Grade 7- Grade 9 )        4 minutes.

3) Upper Secondary Level ( Grade 10 - Grade 12 )   5 minutes.

2.7     The result will be announced after  the Contest.

Quiz Contest

Competing

1.       All  quiz Teams  are together in the Contest  Room at  the exact  time ( Upper Room )

2 .       Each question will be read  for the contestant  and every team answer  on the given

paper, in time limited. Then  deliver to the  contest cooperator. When  15 Questions   are done ,the answers  will be  shown. This will be final and will not  be subjected to any   change.

3.    The contestants  shall not be allowed to use any electronic instruments .

4.    Top-Five  Team will be awarded.